5 myter om introverte

Er du introvert? Og har du nogensinde følt dig misforstået eller stemplet på grund af din stille og reserverede personlighed? Så er du ikke alene.

Som introverte støder vi ofte på misforståelser eller overbevisninger om vores personlighedstræk, der kan påvirke vores selvværd og selvbillede. I dette blogindlæg vil jeg beskrive og udfordre nogle af de mest almindelige myter eller misforståelser omkring det at være introvert. Du kan sikkert nikke genkendende til flere af dem.

  1. Introverte er generte

    Mange mennesker tror, at dét at være introvert, er det samme som at være genert. Det er det ikke.
    Er du genert, frygter du at blive ydmyget, føle dig utryg eller få negativ kritik, hvorimod hvis du er introvert, så betyder det blot at du lader op i dit eget selskab. Du kan sagtens være både introvert og genert, men det er altså ikke det samme. Jo mere drænet du føler dig som introvert, jo sværere er det for dig, at være social og føre samtaler med folk, fordi du trækker dig mere og mere ind i dig selv, og det kan udefra let forveksles med generthed.
    Så en introvert person kan altså godt få et kick ud af, at stille sig op og holde foredrag om et emne hun/han er passioneret omkring, og ofte er introverte utroligt dygtige til at planlægge og organisere en præsentation.

    Læs også: Udnyt dine introverte styrker og find din vej i arbejdslivet

  2. Introverte tør ikke bevæge sig udenfor deres komfortzone

    Selvom introverte foretrækker at bruge tid alene eller i mindre grupper, betyder det ikke, at de er bange for at udfordre sig selv eller prøve nye ting. Faktisk kan mange introverte være meget modige og eventyrlystne, men de udtrykker det på deres egen måde. De foretrækker måske mere rolige og reflekterende aktiviteter, og når de træder uden for deres komfortzone, gør de det ofte med nøje overvejelse og betænksomhed. De foretrækker at forberede sig grundigt og tage små skridt ad gangen, hvilket kan virke som om de er tilbageholdende, men i virkeligheden er det en bevidst tilgang til at minimere stress og usikkerhed.

  3. Introverte har dårlig selvtillid

    Det er en udbredt misforståelse, at introverte automatisk lider af dårlig selvtillid på grund af deres mere tilbageholdende og rolige natur. Det er vigtigt at forstå, at det at være introvert ikke nødvendigvis er ensbetydende med lav selvtillid. Introverte har ofte en veludviklet selvforståelse og er bevidste om deres styrker og svagheder. Introvertes selvtillid viser sig oftest på mere stille måder, som måske bliver overset af dem, der forventer mere udadvendte måder at udtrykke sig på. Mens ekstroverte måske dominerer samtalen eller fremhæver deres egne præstationer, så udtrykker introverte sig typisk gennem deres handlinger, arbejdsmetoder og deres resultater.

    Læs også: De bedste jobmuligheder for introverte

  4. Introverte er dårlige ledere

    Det er en almindelig misforståelse at introverte har dårlige lederevner, fordi de er mere tilbageholdende og mindre spontane end deres ekstroverte medmennesker eller kollegaer. Men introverte kan sagtens være fremragende ledere. De evner at lytte, observere og tænke grundigt over situationer, før de handler. Og de har ofte stærke analytiske færdigheder og er gode til at sætte sig ind i forskellige perspektiver, som kan være afgørende for at skabe et inkluderende og produktivt arbejdsmiljø. De fleste introverte foretrækker ofte dybere og mere meningsfulde relationer, og som ledere er de derfor gode til at sætte sig ind i de ansattes behov og støtte deres udvikling.

  5. Introverte er ensomme

    Ensomhed er ikke en følelse, der kun rammer introverte. Alle mennesker kan føle sig ensomme engang imellem. Mange mennesker, og især introverte, kan sagtens nyde at være alene, mens det at være ensom kan være en ubehagelig følelse. Det kan føles tomt, og det kan måske oveni købet mærkes fysisk, f.eks. som ondt i maven. Vi har alle brug for at føle, at vi er en del af flokken, og evolutionært set afhang vores overlevelse tidligere af, at være en del af en flok, og den følelse er stadigvæk helt naturlig for alle mennesker. Derfor kan det, at føle sig ensom, give en følelse af skam eller flovhed, og derfor kan det være svært at tale om. Alenetid er en sund ting for dig som er introvert. Der er rigtig mange positive ting ved at være alene, og det er helt i okay at prioritere det, hvis du har brug for det, f.eks. hvis du har været sammen med en masse mennesker og derfor har brugt en masse energi.

Har du brug for min hjælp?

Længes du efter at stå mere ved dig selv og dine behov, så du kan få overskud til at være den bedste udgave af dig selv?

Jeg ved hvor vigtigt det er, både for dig selv og for din familie, og jeg vil elske at hjælpe dig.

Du kan booke en gratis samtale med mig, hvis du ønsker at tale om dine udfordringer og høre mere om hvordan jeg evt. kan hjælpe dig.

Forrige
Forrige

De 4 stresstyper: Kan du genkende dig selv?

Næste
Næste

Mindfulness - et effektivt værktøj mod stress